OVENSCHOTEL VAN COURGETTE EN TOMAAT

Ingrediënten
*        4 courgettes (ca 700 gr) in plakjes van 1 cm
*        800 gr tomaten, ontveld en zaadjes verwijderd
*        3 sjalotten, gesnipperd
*        4 teentjes knoflook, fijngehakt
*        4 el olijfolie
*        3 tl gedroogde prov. kruiden
*        5 eieren
*        zout en peper
*        100 gr geraspte kaas naar smaak
*        zwarte olijven in plakjes

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 gr C.
Verhit 2 el olijfolie en fruit de sjalotten met de helft van de knoflook.
Voeg de tomaten en prov. kruiden toe en stoof tot alles gaar is.
Pureer met de staafmixer tot een mooie tomatensaus.
Verhit 2 el olijfolie en fruit de rest van de knoflook.
Schep de courgetteplakjes erdoor en bak ze beetgaar. Uit laten lekken op keukenpapier.
Bestrijk de bodem van een ovenschaal met de ingedikte tomatensaus en leg daarop de plakjes courgette.
Kluts de eieren met zout en peper en giet ze over de courgettes.
Verdeel de olijvenplakjes erover plus de geraspte kaas.
Zet de schotel 30 minuten in het midden van de oven.