Zoetzure courgettes

Ingrediënten

  • 4 kopjes in blokjes gesneden courgettes (420 gram)
  • 1 kopje gesneden uien (120 gram)
  • ½ kopje zout (110 gram)
  • 2 kopjes witte azijn
  • 1 kopje suiker
  • ½ theelepel koenjit (kurkuma)
  • 1 theelepel mosterdpoeder of -zaad
  • glazen potjes (zorg dat de potjes goed schoon zijn.)


Werkwijze

  1. Doe de courgettes, uien en het zout in een grote pan en laat 1 nacht staan.
  2. ’s Morgens afgieten en het zout er goed afspoelen. Vervolgens uit laten lekken.
  3. Courgettes- uienmengsel weer terug in de pan, voeg azijn, suiker en de kruiden toe.
  4. Alles even laten doorkoken en heet in de potjes doen. Tot de rand vullen.


Printen? Opslaan?

Het PDF-bestand van het recept is hier te downloaden.