Weekendschool de Bollebozen op de tuin

Op 9 en 16 september kreeg de Voedseltuin bezoek van 18 geweldig enthousiaste kinderen van Weekendschool de Bollebozen (groep 7-8) en een aantal begeleiders. De Weekendschool biedt kinderen een aanvulling op wat ze op de basisschool en thuis leren.

Ze startten op de Voedseltuin met een drankje en het passen van de laarzen, na een korte inleiding konden de kinderen zich gaan verdiepen in alles wat groeit en bloeit in de tuin. Bij het neuzen in de tuin kregen zij informatie over de bijen maar ook over allerlei groenten die op dit moment groeien. Zij verbaasden zich bijvoorbeeld over de jonge boerenkoolplanten en wisten niet te noemen wat dat voor planten waren. Zo waren er nog veel meer planten te ontdekken. Ook leerden zij in beperkte mate planten, schoffelen, wieden en verspenen en omgaan met tuingereedschap. De informatie over het leven van de bijen was reuze-interessant, niet in de minste plaats omdat ze hierbij een mooi wit imkerspak aangemeten kregen. Als laatste activiteit mochten enkele leerlingen helpen met water sproeien.
Bij de kinderen ontwikkelden zich voorkeuren voor de verschillende activiteiten, ze roulerderen steeds zodat iedereen met de gehele tuin kennis kon maken. Sommigen gaven te kennen schoffelen leuk te vinden, anderen wilden liever verspenen. Al met al waren ze twee uur in touw waarbij het mooie weer meewerkte. Ook de begeleiders hielpen een handje mee.

Na afloop kregen ze een kleine attentie mee naar huis in de vorm van wat sperziebonen, tomaatjes en/of een plantje dat ze thuis kunnen verzorgen.

Het was een zeer geslaagde excursie, die we zeker een vervolg willen geven.