Villanueva winnaar Groene Lintje 2019

Op de Dag Van De Duurzaamheid, donderdag 10 oktober, werd Voedseltuin Villanueva uitgeroepen tot winnaar van het Groene Lintje 2019 in Den Bosch. Voorzitter Jos Stikvoort kreeg -met enige moeite- het lintje opgespeld door Esther de Ruiter, de fractievoorzitter in de Gemeenteraad.

Uit de vijf genomineerden werd Villanueva met grote voorsprong gekozen door de leden van Groen Links. Het blijkt dus dat Villanueva goed bekend is en staat. Het juryrapport roemde in het bijzonder de maatschappelijke impact, door verse en gezonde groenten en fruit via de Voedselbank bij de armsten uit de samenleving terecht te doen komen. Ook het tuinieren zonder bestrijdingsmiddelen en door vrijwilligers en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt oogstte veel lof.

Sinds tien jaar belonen de lokale afdelingen van Groen Links plaatselijke intitiatieven op het gebied van milieu en duurzaamheid met dit Lintje. Een deskundige jury beoordeelt de aangedragen activiteiten en bepaalt wie de genomineerden worden. De plaatselijke leden van Groen Links kiezen vervolgens de winnaar. Daarnaast kreeg afgelopen donderdag de Moestuin Bietje bij Bietje, uit de Mgr. Diepenstraat als eervolle vermelding ook een Groen Lintje. Zij waren de afgelopen jaren al drie keer genomineerd, maar nog niet de winnaar geworden.

Credit foto’s: Groen Links Den Bosch