SPITSKOOLSALADE MET AZIATISCH TINTJE 4 personen
Ingrediënten
– ½ spitskool
– 2 wortels
– 1 rood pepertje
Voor een dressing:
– rasp en sap van 1 limoen
– 3 eetlepels mayonaise
– 1 eetlepel sesamolie
– ½ eetlepel sojasaus
– 2 eetlepels zwarte sesamzaadjes
– bosuitjes
Bereiding
Snijd de spitskool in ragfijne reepjes en rasp de wortels.
Snipper het pepertje fijn en meng alles tot een salade.
Klop rasp en sap van de limoen, de mayonaise, sesamolie en sojasaus met 1 eetlepel water tot een mooie dressing en meng die met je vingers losjes door de salade.
Het is erg lekker om de salade ‘op te leuken’ met bijv. noten en/of fruit: mandarijnpartjes, schijfjes appel, blauwe bessen.
Garneer met de sesamzaadjes en fijngesneden bosuitjes.