Ingrediënten
- 150 gram pure chocolade (70% cacao)
- 400 gram gekookte bieten
- 250 gram suiker
- 3 eieren
- 85 gram bloem
- 70 gram cacaopoeder
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 vanillepeul
- mespuntje zout
Benodigdheden
- rechthoekige bakvorm
- bakpapier
- olie om in te vetten
- staafmixer
- cacaopoeder om te bestuiven
- zeef
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 160 °C (hete lucht).
- Bedek de bakvorm met bakpapier en vet de vorm lichtjes in.
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Verwijder de schil van de gekookte bieten en pureer de bieten. Voeg het merg van de vanillepeul toe en meng door elkaar.
(bewaar de uit geschaafde vanillepeul, doe dit in een bakje met suiker, de smaak trekt in de suiker en je hebt vanillesuiker) - Klop de eieren met het zout, voeg beetje bij beetje de suiker toe en klop tot het lichtgeel van kleur, schuimig en dik is.
- Voeg de bietenpuree en gesmolten chocolade toe en roer voorzichtig door.
- Meng de bloem met cacaopoeder en bakpoeder.
- Zeef de bloem, cacaopoeder en bakpoeder.
- Meng de gezeefde droge ingrediënten met de natte ingrediënten.
- Giet het beslag in de bakvorm en bak circa 35 minuten. Laat circa 30 minuten in de vorm afkoelen.
- Haal de brownie uit de vorm en snijd in vierkanten.
Tip: zeef er een beetje cacaopoeder over.