Opening belevingscentrum Appèl: Donatie voor Voedseltuin Villanueva

Tijdens de opening van het nieuwe belevings- en inspiratiecentrum van Appèl heeft Geert van de Ven een cheque van €7500,- uitgereikt aan Henk Kappen van Voedseltuin Villanueva. Dit bedrag is samengesteld door Appèl en aangevuld met donaties van de bezoekers van de opening. Appèl en Voedseltuin Villanueva willen beide gezond eten bereikbaar maken, een zinvolle besteding bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en seizoensproducten op een duurzame manier produceren en lokaal beschikbaar maken.

Naast de cheque die Appèl heeft uitgereikt aan Voedseltuin Villanueva is er, sinds enkele maanden, een samenwerking met Jeroen Traa die als kok bij Appèl in dienst is. Hij ontwikkelt simpele recepten met een twist die passen bij de producten die de Voedseltuin aan de Voedselbank levert. De recepten wisselen met het seizoen en worden door de Voedseltuin meegeleverd aan de Voedselbank zodat de afnemers van de pakketten ideeën krijgen voor de producten die in het pakket zitten. De Voedseltuin introduceert regelmatig “Vergeten Groenten” bij de Voedselbank, de recepten zijn daarom extra welkom.

Met de cheque die de Voedseltuin van Appèl ontvangt wordt een buitenkeuken gerealiseerd op de tuin. Hiermee zal de Voedseltuin een betere accommodatie hebben voor de vrijwilligers en bezoekers aan de tuin. Het doel is om de educatie aan jong en oud op de tuin verder uit te breiden en inzicht te geven in het hele proces van het produceren van voedsel.

Voedseltuin Villanueva is Appèl zeer dankbaar voor deze genereuze bijdrage en zal zorgdragen voor een goede besteding van de donatie.