Nieuwsbrief juli/augustus/september

 

Deze nieuwsbrief houdt jullie op de hoogte van het wel en wee van onze tuin.
Er is weer het nodige te vertellen en te laten zien, dus hieronder in chronologische volgorde diverse nieuwtjes en wetenswaardigheden.

Lunch

Jaarlijks (dit jaar op vrijdag 1 juli) worden onze vrijwilligers getrakteerd op een uitgebreide lunch als dank voor het vele werk in de tuin. Salades en soep met ingrediënten uit eigen tuin, prachtige boeketten uit de bloemenpluktuin, verrukkelijke taarten, een hoge opkomst en dat alles overgoten met een aangenaam zonnetje. Letterlijk en figuurlijk een heerlijke dag.

 

Huwelijk

Hanneke, de benjamin van onze tuin, is op 4 juli in het huwelijk getreden. Op een zonovergoten dag en op een prachtige locatie feliciteerden een delegatie van bestuur en vrijwilligers Hanneke en Aws. Wij wensen hen veel liefde en geluk.

 

Hitteprotocol, droogte en sproeien

Vooral de maand juli was extreem warm en droog. Daarom begonnen we ’s ochtends een uur eerder (07.30 uur!!) en stopten we rond de klok van 11. Ondanks die extreme droogte, maar dankzij onze sproeiers zagen onze groenten er pico bello uit en konden de dagelijkse leveringen aan de Voedselbank gelukkig gewoon doorgaan.

Perenpluk

Ieder jaar mogen we na de perenplukoogst bij de familie van Kessel de Concordeperen komen plukken. Begin september was het weer zover. Met een piepklein legertje plukkers en lege kratten plukten we maar liefst 1210 kg. De Concordebomen zijn geplant tussen de Conferencebomen voor de bevruchting. Helaas worden de Concordes niet verkocht aan de winkels, omdat ze niet zo bekend zijn. En wat een Nederlander niet kent eet hij niet, maar de Voedselbank is er bijzonder blij mee.

 

Brand Charity

Een sponsoractie van Brand Charity leverde ons een cheque op van € 205. We zijn uiteraard heel blij met dit resultaat.

 

Nog meer giften

Van de Weenergroep XL ontvingen wij een donatie twv € 250.

Van Rotary West (Den Bosch) ontvingen we ook een bedrag van € 250.

Al deze donaties zijn meer dan welkom, de tuin is namelijk afhankelijk van subsidies en donaties.

 

Barbecue

Lunch, barbecue, het kan niet op. Maar we zijn natuurlijk heel blij én zuinig op onze vrijwilligers. Omdat niet iedereen op dezelfde dag werkt, zijn dit uitgesproken momenten om elkaar te ontmoeten.

Vrijdag 16 september was de jaarlijkse barbecue en het was wederom druk, gezellig en lekker. Zó gezellig, dat niemand tijd had om wat foto’s te maken. We moeten het deze keer dus maar doen met de schone vaat.

 

Teamdag ING

We schreven hierboven en in onze vorige nieuwsbrief al over de hulp van bedrijven en instanties.

Dinsdag 20 september kwamen 13 analisten (verspreid over het hele land) van ING ons helpen in het kader van hun teamdag. De buitenkant van de vergader-, personeels- en gereedschapscontainer zijn in de primer gezet en op diverse percelen is het onkruid verwijderd. Uiteraard onder het genot van een ruim verzorgde lunch en de broodnodige “bijkletsmomenten”. We vonden het natuurlijk heel fijn hen op onze tuin te ontvangen.

 

 

Opbrengsten

Hieronder een overzicht van de opbrengsten van januari tot en met augustus.
De volledige opbrengst komt dus ten goede aan de Voedselbank.
Alle vrijwilligers: dank jullie wel!!! Een opbrengst om trots op te zijn.

 

 

Dit was het weer. De volgende nieuwsbrief verschijnt eind november, waarin o.a. de opbrengst van de Rabo ClubSupportactie.

Mocht je na het lezen van deze nieuwsbrief een kijkje op de tuin komen nemen of misschien wel vrijwilliger worden, neem dan contact op met onze voorzitter.

Stuur een mail naar: info@voedseltuinvillanueva.nl