Met kummel en sinaasappel gestoofde witte kool

Ingrediënten

  • 1 witte kool
  • 4 eetl. boter
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 eetl kummel
  • N.B. sinaasappelsap en rasp
  • zout en peper
  • (N.B. naar behoefte)


Werkwijze

  1. Maak de witte kool schoon door eventuele beschadigde bladeren te verwijderen.
  2. Snijd de witte kool fijn met een mandoline.
  3. Smelt de boter en fruit de gesnipperde ui enkele minuten.
  4. Voeg de kummel toe en stoof enkele minuten mee.
  5. Voeg het sinaasappelsap samen met de kool toe en laat 10 tot 12 minuten stoven.
  6. Breng op smaak met sinaasappelrasp, peper en zout.


Printen? Opslaan?

Het PDF-bestand van het recept is hier te downloaden.


Met dank aan Appèl en Jeroen Traa van ik-kook.