Geroosterde knolselderij uit de oven

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 sinaasappelrasp
  • 1 citroenrasp
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • 4 takjes maggiplant
  • zeezout en zwarte peper


Werkwijze

  1. Maak de knolselderij schoon en snijd in gelijke stukken.
  2. Leg de diverse smaakgevers onder in een braadslee en leg er de knolselderij op.
  3. Sprenkel er royaal olijfolie over en leg bovenop de knolselderij nog wat smaakgevers.
  4. Plaats ongeveer 25 minuten in een oven van 175°C, maar controleer regelmatig of de smaakgevers niet verbranden en of de knolselderij al gaar is.
  5. Eventueel nog besprenkelen met olijfolie en citroensap.


Printen? Opslaan?

Het PDF-bestand van het recept is hier te downloaden.


Met dank aan Appèl en Jeroen Traa van ik-kook.