Radijsjes worden bijna altijd rauw en koud verwerkt maar ze lenen zich uitermate goed om te stoven, bakken of grillen. In dit recept hebben we als tegenhanger van de pittige radijssmaak een fruitige marinade van olijfolie en citrus. Zeker na het grillen combineert dit perfect met spitskool
Ingrediënten
- 2 bosjes radijs
- 2 dl. olijfolie
- 2 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- 1⁄2 bos platte peterselie
- 1 teentjes knoflook, gerookt
- 1 sinaasappels, rasp
- 1 citroenen, rasp
Werkwijze
- Maak eerst de marinade. Snij daarvoor de gerookte knoflook en de groene kruiden fijn en vermeng met de olijfolie en de citrusrasp. Breng op smaak met wat zout.
- Laat een grill, barbecue of grillpan goed heet worden.
- Maak de radijsjes schoon en snij verticaal doormidden.
- Grill de radijsjes. Breng op smaak met peper en zout.
- Besprenkel de radijs met de citrusmarinade.
Printen? Opslaan?
Het PDF-bestand van het recept is hier te downloaden.