Officiële seizoensopening van de tuin

Vrijdag 8 april is de officiële opening van de tuin. Dan draaien we weer met een volledige bezetting.

Het betekent echter niet, dat we de afgelopen maanden hebben stilgezeten.

Vanaf november is een vaste groep vrijwilligers op maandag, woensdag en vrijdag doorgegaan om de tuin weer klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Vanaf maart was de tuin weer 5 dagen per week geopend.

Er zijn maar liefst 7 nieuwe broeibakken gemaakt en geïnstalleerd, er zijn nieuwe tegelpaden gelegd en waar nodig verbeterd, het interieur van de materiaalcontainer heeft een forse facelift ondergaan, de doeken van de velden zijn weer verwijderd en opgeslagen, de percelen zijn weer voorzien van kalk en mest, er waren flinke herstelwerkzaamheden van de afgelopen storm, de bloemen-, kruiden- en bijentuin zijn onder handen genomen en ook het schoonhouden van de velden is al die tijd doorgegaan. Uiteraard zijn de eerste groenten in de kassen gezaaid en verspeend. Op diverse percelen zijn ook al de eerste groenten geplant.

In het weekend van 1 april wordt het dak van de bijenschuur volledig vernieuwd, aangezien tijdens de afgelopen storm een groot gedeelte van het dak was gewaaid.

Kortom, we zijn er weer volledig klaar voor om iedereen te ontvangen.

We wensen alle vrijwilligers alvast een gezond, leuk, gezellig en groeizaam seizoen toe.

ps: kom regelmatig een bezoekje brengen aan onze website. We houden jullie hier op de hoogte van het reilen en zeilen van de tuin d.m.v. nieuwsberichten, foto’s en nieuwe recepten.