Wij zoeken vrijwilligers!

Voedseltuin Villanueva draait volledig op vrijwilligers. Er is een vaste groep van 20 tot 25 vrijwilligers die de tuin bewerken. Daarvan zijn van maandag tot en met vrijdag dagelijks vier tot acht man tussen 9.00 en 14.00 uur aan de slag onder leiding van de tuincoördinatoren Harry Schuurmans (op maandag en woensdag), Ton Verhaeg (dinsdag en donderdag) en Harrie van de Ven (vrijdag). Zij zorgen voor een goede planning, verdelen de taken en staan zonodig mensen met raad en daad terzijde.

Naast de percelen met sla, prei, tomaten, andere groenten en fruitbomen, is er een bloementuin grenzend aan de bijenschuur.

Nieuwe vrijwilligers zijn meer dan welkom. Naast de vaste groep huidige werkkrachten, zijn er extra ‘helpende handjes’ nodig, oproepkrachten die willen helpen bij het oogsten, voor een of meer ochtenden per week.

Interesse?

Wie interesse heeft en zich wekelijks kan vrijmaken liefst voor een dagdeel of wie oproepkracht bij ons wil worden, is van harte welkom en kan zich aanmelden door een mailtje te sturen naar vrijwilligers @ voedseltuinvillanueva.nl. Of door het contactformulier in te vullen.

Het is handig als je ervaring hebt en weet wat op een tuin moet gebeuren, maar dat is zeker geen voorwaarde om bij ons vrijwilliger te kunnen zijn. Ervaren mensen helpen je graag met raad en daad en aanwijzingen. Zo leer je er ook nog wat van.

Alle mensen die op en voor de tuin werken, doen dat op vrijwillige basis. Zowel de tuincoördinatoren als de mensen die een of meer halve dagen per week werken in de tuin. We werken zoveel als mogelijk volgens de voorwaarden voor een biologische tuin. En we gebruiken geen gifstoffen of bestrijdingsmiddelen. En wat ook heel belangrijk is: er heerst bij ons altijd een goede sfeer. We beginnen ’s morgens altijd met koffie en er zijn thee- en lunchpauzes.

Heb je interesse en wil je wel iets meer weten? Kom dan eens langs en neem een kijkje.